KOMPUTER PERTAMA DI DUNIA?

KOMPUTER PERTAMA DI DUNIA?

Mari kita imbau sejarah. Menonton movie, melayari internet dan mendengar lagu. Ini antara perkara-perkara lazim yang kita lakukan dengan komputer hari ini. Tapi perasan atau tidak, 20 tahun lalu, kesemua ini masih janggal untuk sebuah komputer? Dan komputer sebenarnya...
BOOT WINDOW KE USB PENDRIVE

BOOT WINDOW KE USB PENDRIVE

Assamualaikum dan salam sejahtera semua. Ok kali ni saya nak kongsi cara boot window 7/8 ke dalam pendrive jadi mudah bagi NOTEBOOK/NETBOOK yang tiada CD rom. Benda yang paling penting nak kena ada dah tentu nya pendrive. Kalau tidak ada pendrive. Macam mana nak buat...
CARA INSTALL WINDOWS

CARA INSTALL WINDOWS

Hi guys! Ni nak story sikit. Lebih kepada nak share la buat mana yang ingin nak tahu atau nak tambah skill dalam diri tu. Ilmu kalau tahu, tak amalkan ibarat berimpian tiada usaha. Haa, pepatah baru gua. Korang nak paham ke tak, yang penting ilmu ni korang kena faham....

Top 5 Peralatan Komputer Korang Patut Beli

SLIDE N JOY Slide n Joy ni aksesori pertama dekat dunia yang membuatkan skrin laptop anda bertambah menjadi 3. Dengan hanya menggunakan sambungan USB dan tidak menggunakan power supply. Datang dengan 3 saiz dan 2 model. Saiz yang ada buat masa ni adalah 13″,...

ILLEGEAR : Laptop idaman setiap Gamers

Mungking ada segelintir masyarakat yang masih belum mengenali ILLEGEAR, ni aku ada sedikit review tentang ILLEGEAR untuk korang. ILLEGEAR ni berasal dari MALAYSIA, siapa lagi nak support barangan kita kalau bukan kita rakyat MALAYSIA kan. Ditemui pada tahun 2011 oleh...
13 Fakta Bill Gates (Valuable man…)

13 Fakta Bill Gates (Valuable man…)

  ***The most valuable person dan terkaya di dunia, Bill Gates pengasas Microsoft. Dia ini juga pesaing hebat untuk Steve Jobs, tapi admin dapat rasakan instinct yang tinggi mengatakan mereka ini berkawan rapat sebenarnya. **Nak tahu fakta mengenai Bill Gates?...