Bill Gates

 

***The most valuable person dan terkaya di dunia, Bill Gates pengasas Microsoft. Dia ini juga pesaing hebat untuk Steve Jobs, tapi admin dapat rasakan instinct yang tinggi mengatakan mereka ini berkawan rapat sebenarnya.

**Nak tahu fakta mengenai Bill Gates? Jom kita kenal lebih rapat siapakah Bill Gates yang sebenar-benarnya.

 

tumblr_mdptxaMA1K1ririjeo1_500

1. Anda faham tak maksud mesej di atas? Maksudnya di situ, jikalau Bill Gates ini adalah negara. Maka negara dia adalah negara ke 37 terkaya di dunia.

 

Jennifer Katherine Gates

2. Anak-anak Bill Gates hanya mewarisi USD$10 Juta setiap seorang, daripada US$72 Billion hartanya.Yang penting, anak dia memang lawa.

 

bill-gates-money

3. Bill Gates menjangkakan dia akan jadi jutawan pada usia dia 30 tahun. Tapi apakan daya, dia menjadi billionaire pada usia 31 tahun.

 

87539293

 

4. Abraham Lincoln, Wall Disney, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Henry Ford, Thomas Edion and Steve Job, kesemuanya bukan degree holder.

 

gatesmug

 

5. Salah satu formula nak jadi kaya-raya adalah kena tahan dengan polis dulu. Kakaka Just kidding. Pada tahun 1977, Bill Gates pernah kena tahan atas kesalahan langgar lampu merah dan memandu tiada lesen.

 

swine-flu_syringe__1797832b

 

6. Bill Gates menyelamatkan 6 Juta nyawa dengan program ubat vaccines dan gaya hidup yang lebih sihat.

 

Creating-Charity-Donation

 

7. USD$28 Juta adalah jumlah derma terkini Bill Gates. Sungguh dermawan. Tangan yang memberi adalah lebih mulia dari tangan yang menerima. Nak murah rezeki, kena banyakkan amalan sedekah. In Shaa Allah diberkati rezeki.

 

0eFx3Ql852087_2380

 

8. Cukai pintu untuk rumah Bill Gates adalah lebih USD$1 Juta setahun. Confirm luas bilik air dia lebih besar dari luas office admin. Silap hari bulan berganda.

 

932009

9. Mengikut pengiraan Ahli Nujum Bill Gates, pada tahun 2035 tiada lagi negara miskin. Ermmm, boleh percaya ker?

 

Generic-money-cash-currency-bills

10. Jikalau Bill Gates berbelanja USD$1 Juta sehari, dia memerlukan 218 tahun untuk membelanjakan semua duitnya.

 

 

11. Air yang Bill Gates minum adalah air kitar semula. Bill Gates adalah orang yang memberi tajaan untuk pembinaan mesin air kitar semula. Daripada najis besar menjadi air. Sanggup anda minum?

 

Leonardo-da-vinci-the-madrid-codex1

 

12. Beli Codex Leonardo Da Vinci dengan nilai USD$30 Juta, dan sebahagian muka suratnya dijadikan sebagai screen saver Window 95. Memang sesuatu diluar jangkaan.

 

2002fae

 

13. Bila Steve Jobs menuduh Bill Gates mencuri idea dari Apple, Bill Gates berkata “Saya lebih rasa kita sama-sama mempunyai jiran yang kaya, XEROX. Lalu saya pecah masuk ke rumahnya untuk mencuri set TV dan apa yang saya nampak? Kamu telah pun mencurinya.” Yang ini keras sikit, sebabnya tersirat padu. Maksudnya, Bill Gates dan Steve Jobs mempunyai idea yang sama, hanya tinggal menunggu keputusan sahaja.

 

*** Jadi sampai sini sahaja info yang menarik mengenai Bill Gates. Ada salah silap sila tinggalkan di ruangan komen.

*** Baik datang dari Allah, yang buruk semuanya saya.

*** As Salam dan Salam Sejahtera

*************Bill Gates vs Steve Jobs*****************

==========================================

steve-jobs-vs-bill-gates-small1_thumb

 

Footer web